620.225.542info@cateringixica.com

Bon dia, Barcelona!

Home / Aliments / Bon dia, Barcelona!

DESPERTA I A ESMORZAR!

 

Segur que saps que l’àpat més important del dia és l’esmorzar. Aquest ens aporta el 25% de l’energia total diària i ens ajuda a tenir la força i la vitalitat necessàries per a dur a terme tot allò que volem fer al llarg de la jornada. Aquest trenca amb el dejuni nocturn i inicia l’activitat metabòlica interna. Està en les nostres mans, doncs, maximitzar l’energia que disposarem per assolir tots els nostres objectius ja siguin laborals, personals o esportius.

L’esmorzar ha de ser complet i equilibrat. Amb el ritme de vida que portem molts cops aquest àpat és el més oblidat, ja sigui per allargar uns minuts el son, per arribar més d’hora a la feina o, fins i tot, perquè creiem que deixant de menjar a primera hora ens aprimarem més ràpid. Tot això són errors que ens passaran factura. Ens adonarem que perdre aquesta font d’energia ens pot ocasionar males sensacions al llarg del dia com són la gana, el cansament, l’ansietat o l’estrès.

S’aconsella que l’esmorzar ha de contenir el 30% de les calories del dia, sempre aconseguides amb aliments saludables, i ha de proveir una quantitat equilibrada de macronutrients: proteïnes, hidrats de carboni complexes, greixos insaturats i vitamines i minerals. També hem de tenir en compte quin nivell d’activitat duem a terme al llarg del dia o les activitats posteriors a aquest àpat, ja que això farà que la quantitat òptima de cada nutrient variï segons si el nostre nivell d’activitat és més o menys  actiu (des d’IXICA t’anirem explicant més sobre nutrició en pròximes entrades).

Amb això, et proposem alguns exemples d’esmorzar perquè els puguis aplicar al teu dia a dia, i fins i tot adaptar-los segons les teves necessitat.

 

EXEMPLES D’ESMORZARS SALUDABLES

  • Cafè amb llet + torrades de pa integral amb oli d’oliva i tomàquet
  • Suc de taronja natural + petit entrepà amb pernil ibèric
  • Iogurt natural + avena + maduixes + plàtan + nous
  • Got de llet + cereals integrals + peça de fruita (mandarina, kiwi, pinya, etc.)
  • Infusió o te + pa de cereals amb formatge fresc i mel

 

Aquests només són alguns dels exemples que pots aplicar al primer àpat del dia. Des del càtering creiem que el primer que has de fer és CONÈIXER-TE, tenir en compte el teu NIVELL D’ACTIVITAT, repartir els macronutirents de forma SALUDABLE i amb tot això, despertar-te i GAUDIR d’un bon esmorzar!

 

BON DIA, BARCELONA! ESMORZES AVUI AMB NOSALTRES?

 

Panoràmica Encants

Foto de Manu Lozano

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.